Opprett din Growatt-konto og tilkoble datalogger

  1. Gå til Growatt sin offisielle nettside.
  2. Klikk på «Registrer deg» eller «Opprett konto» -knappen.
  3. Fyll ut registreringsskjemaet med nødvendig informasjon, inkludert brukernavn, passord og e-postadresse.

Merk at du trenger en «Installer code» ved registreringen. Bruk gjerne Martom`s installer code: APPQ8

  1. Bekreft e-postadressen din ved å klikke på bekreftelseslenken som blir sendt til deg via e-post.
  2. Logg inn på Growatt-kontoen din ved å bruke brukernavn og passord.
  3. Velg ønsket språk og land for kontoen din.
  4. Add Plant: Opprett et navn for solcelleanlegget ditt og legg til nødvendig informasjon om installasjonen, for eksempel systemstørrelse og plassering.

Merk at noen byer ikke er tilgjengelig, og noen har problemer med å benytte kartet for nøyaktig plassering. Hvis du har problemer under dette punktet råder vi deg til å velge en av byene som er tilgjengelig under «Please Fill In The Plant Information». Hvilken by du velger har ingen praktisk betydning, annet en væroppdateringer i appen.

  1. Utforsk og tilpass kontoens innstillinger etter behov, for eksempel visning av sanntidsdata, varslinger og tilgang til overvåkningsfunksjoner.
  2. Koble til solcelleomformeren din med kontoen ved å følge de spesifikke instruksjonene fra Growatt.
  3. Utforsk de tilgjengelige funksjonene og verktøyene i Growatt-kontoen din for å overvåke og analysere solcelleanlegget ditt.

Det er viktig å merke seg at trinnene kan variere avhengig av den spesifikke versjonen av Growatt-plattformen og eventuelle oppdateringer. Det anbefales å følge veiledningen fra Growatt eller kontakte deres kundesupport hvis du møter problemer eller har spesifikke spørsmål under opprettelsen av kontoen.

Tilkobling av ShineWifi datalogger

Når din brukerregistrering er fullført vil du bli tatt videre til «Add device» eller «Add datalogger». Dette er sammenkoblingen mellom din Growatt-bruker og din inverter. Din inverter vil via dataloggeren sende produksjonsdata via ditt lokale Wifi til Growatts servere, noe som gir deg tilgang til dataen i din app. Hvis du ikke blir tatt videre til «Add device» eller «Add datalogger» kan du på mobil trykke på + tegnet oppe i høyre hjørne, og deretter på «Add datalogger».

1. Monter din ShineWifi-X module inn i USB inngangen på din Growatt inverter.
2. Scan QR-koden på dataloggeren
3. Du får nå valg om hvilken sammenkobling metode du ønsker å benytte for sammenkoblingen. Velg Standard mode.
4. Tilkoble din mobiltelefon på ditt lokale Wifi. Pass på at Wifi er ett 2.4GHz nettverk med kun Engelske tegn i brukernavnet og passordet.
5. Før du starter konfigureringen må du passe på at du har 3 ulike lysdioder i dataloggeren. Diodene skal lyse blått, rødt og grønt. For å få disse 3 lysdiodene i dataloggeren kan du endten ta ut og inn dataloggeren av inverteren, eller holde inn knappen under loggeren i 6 sekunder.
Når du har sjekket dette kan du starte konfigureringen. Pass på at du har godt signal på ditt Wifi, helst fullt signal. Er signalet dårlig kan det hjelpe å stå med din mobiltelefon midt i mellom din inverter og Wifi-routeren under konfigureringen for godt signal mot begge komponentene.

Har du problemer med Standard Mode kan du forsøke «App Mode»
1. Scan QR-koden
2. Velg APP Mode
3. Tilkoble det trådløse nettet som dataloggeren genererer. Du finner dette under instillinger-WiFi på din mobiltelefon.
4. Passordet til wifiet som dataloggeren genererer er «12345678»
5. Når du er tilkoblet dataloggerens trådløse nett kan du gå til Shinephone appen og starte konfigureringen.